dimarts, 10 de març del 2015

Comença a funcionar el BANC DEL TEMPS PdG




Fa pocs dies hem posat en marxa el Banc del Temps PdG amb un grup d'alumnes de 1rA, de la matèria Tècniques d'Estudi) i tres alumnes de la USEE. 
Té relació amb la teoria de les Intel.ligències Múltiples de Howard Gardner, segons la qual totes les persones tenen set tipus d'intel.ligència (musical, lingüística, lògico-matemàtica, espacial, corporal-cinestèsica, interpersonal, intrapersonal i naturalista) que determinen el comportament, la manera d'aprendre, captar i comprendre, el món que els envolta. 
En primer lloc, s'ha demanat a cada alumne que pensi quelcom que sap fer molt bé: cuinar una recepta, jugar a un esport o joc, ballar un tipus de ball, fer equacions... 
Després se'ls ha demanat que omplin una fitxa explicitant com ho farien per ensenyar a un altre company a fer allò en què se senten competents. 
S'han format parelles i cadascú haurà d'ensenyar el que sap fer a la seva parella. 
Les parelles aniran canviant cada dos sessions i els alumnes podran anar variant les seves ofertes.
Demà passarem a l'acció, cada alumne tindrà mitja hora per ensenyar a la seva parella allò que té pensat. 
Hi haurà tres espais on els alumnes es podran ubicar: la USEE per cuinar i fer servir ordinadors, el pati per practicar els esports i l'aula de 1rA per la resta d'activitats.
Els espais estaran a càrrec de la professora Fina, de Tècniques d'estudi, la Mercè, de la USEE, i en Ricard, educador d'educació especial.
Les activitats s'aniran penjant al bloc del Banc del Temps PdG. Properament us donarem l'enllaç perquè pogueu seguir els talents amagats de l'institut. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada