dijous, 1 de desembre del 2016



PERSONES DIFERENTS QUE VIUEN JUNTES


El passat dijous i divendres dies 27 i 28 d’octubre els alumnes de primer d’ESO van assistir a una xerrada titulada Persones diferents que viuen juntes impartida per l’alumne Iván Pérez de primer C, l’Ariadna Pérez (integradora social del centre) i la Mireia Hugas (tutora de la USEE).
La xerrada va consistir en explicar i reflexionar sobre les persones amb dificultats auditives, visuals i motrius.
 

De les persones amb pèrdua d’audició vam explicar les diferents maneres que utilitzen per comunicar-se. Els alumnes van poder veure que aquestes persones també es comuniquen oralment i que en altres ocasions utilitzen la llengua de signes, i ells mateixos en van practicar algun.
En el cas de les persones amb pèrdua visual vam centrar-nos sobretot en explicar el sistema de lectura i escriptura braile, les diferents maneres de desplaçar-se i moure’s pel carrer (bastó i gos pigall, activació dels semàfors i transport públic) i, per últim, esports i oci. En el cas dels esports vam descobrir que hi havia un esport específic per persones amb discapacitat visual que es diu goalball.
Per últim vam parlar de les persones amb dificultats motrius. En aquest cas vam parlar també de com es desplaçaven aquestes persones i vam veure que segons les necessitats i l’activitat que han de realitzar l’ajuda tècnica pot variar molt (de crossa a cadira de rodes amb o sense motor). També vam parlar d’altres ajuts tècnics que poden ser d’utilitat per aquestes persones i per últim de la forma com es comuniquen, basada en els anomenats sistemes alternatius o augmentatius de comunicació (comunicadors i pictogrames).

 

Els alumnes van fer moltes preguntes i es van mostrar molt interessats!